Priorin & Duurzaamheid

Duurzaamheid is iets dat ons allemaal aangaat en steeds belangrijker wordt in onze samenleving. Hier zijn wij ons bij Priorin van bewust en willen graag een positieve bijdrage leveren aan een duurzamer merk. Zodat Priorin ook in de toekomst op een verantwoorde manier door kan gaan met het bieden van een capsule voor sterk en vol haar. 

Wat doen wij om onze duurzaamheid te verbeteren?

Verantwoord gebruik van materiaal:

Wij zorgen ervoor dat we zo min mogelijk papier en karton gebruiken voor onze marketing uitingen. We gaan bewust om met onze product displays, flyers, schapkaartjes en al het ander materiaal dat we gebruiken om u als klant informatie te geven over Priorin, in bijvoorbeeld de drogist, supermarkt of apotheek. We zorgen ervoor dat dit materiaal goed opgenomen kan worden in de betreffende recyclestroom. Ook zorgen we voor verantwoord materiaal gebruik doordat al onze suppliers gekeurd papier en karton gebruiken.

Logos op productverpakkingen:

Bij Priorin werken we er elke dag hard aan om onze producten te innoveren en verbeteren. Hierbij speelt duurzaamheid ook een belangrijke rol. Wij proberen onze verpakkingen bij elke innovatie een beetje milieuvriendelijker te maken. Zo werken we er nu hard aan om logo's op onze priorin product verpakking toe te voegen. Deze helpen u om onze lege verpakkingen bij de juiste afvalstroom weg te gooien. Gooi het lege priorin doosje altijd weg bij het oud papier en de lege blister bij het restafval. Door verpakkingen op de juiste manier weg te gooien kan de recyclebaarheid van bepaalde materialen worden verhoogd. Dit bevorderd circulariteit en voorkom je dat er onnodig veel afval op de vuilnisbelt of in verbrandingsovens eindigt.

Priorin over?

Wanneer je Priorin over hebt of niet meer gebruikt, gooi je  deze dan niet zomaar weg. Lever ongebruikte of overtollige producten in bij het klein chemisch afval. Spoel nooit weg door de toilet! Naar schatting beland ongeveer 7 ton aan medicijnresten via het riool op het oppervlaktewater. Dit kan schadelijk gevolgen hebben voor mens, dier, natuur en milieu. Lever medicatie dus op de juiste manier in en voorkom dat de medicijn(resten) in het oppervlakte- en drinkwater terecht komen.  Wil je meer weten over het probleem van medicijnresten in het water, lees dan hier verder.

Verantwoord product gebruik

Ga altijd verantwoord om met het gebruik van producten. Lees voor gebruik van priorin altijd goed de gebruiksaanwijzing. Wanneer er onduidelijkheden zijn over de informatie in de gebruiksaanwijzing, kijk dan altijd voor verdere informatie op deze website, bezoek zelfzorg.nl. Een andere manier om verantwoord met producten om te gaan is door zo veel mogelijk verspilling te voorkomen. Koop niet onnodig veel supplementen of supplementen die u niet gebruikt of nodig hebt.

Duurzaamheid binnen Bayer

Priorin is in eigendom van Bayer. Bayer heeft een groot streven “health for all, hunger for none”. Natuurlijk draagt Priorin bij aan dit streven door elke dag de goede gezondheid voor de consument centraal te zetten. Daarom hebben we hier in nederland niet alleen voor priorin, maar voor alle Bayer producten die de gezondheid van onze consumenten kan verbeteren, besloten jaarlijks 1% van onze P&I volledig aan duurzame acties uit te geven.

Er zijn een aantal globale duurzaamheidsdoelen waar Bayer zich sterk voor inzet. Zo wil Bayer tot 2030 onder andere de volgende actiepunten behaald hebben:

  • 100 miljoen kleine boeren in lage- en middeninkomenslanden helpen om voldoende kwaliteitsvoedsel voor zichzelf en anderen te produceren.
  • 100 miljoen mensen in achtergestelde gemeenschappen toegang geven tot alledaagse gezondheid.
  • 100 miljoen vrouwen in lage- en middeninkomenslanden toegang bieden tot moderne anticonceptie.
  • Inzet om de klimaatverandering te matigen en de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius, in overeenstemming met het Akkoord van Parijs.

 Lees meer over alle duurzaamheidsdoelen van Bayer.

LEES MEER